Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν και παραπονιούνται συνεχώς ότι οι άλλοι φταίνε για την κατάστασή τους ή ότι οι συνθήκες στη ζωή τους ήταν δυσμενείς και γι’ αυτό δεν κατάφερναν να πετύχουν αυτό που ήθελαν στη ζωή τους. Ένας τέτοιος τρόπος σκέψης το μόνο που μπορεί να πετύχει είναι να μας οδηγήσει στο να δώσουμε τη δύναμή μας είτε στους άλλους ή σε κάποιες καταστάσεις.

Όταν όμως αναλαμβάνουμε την ευθύνη του εαυτού μας, τότε στην πραγματικότητα παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας και ουσιαστικά συνειδητοποιούμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε όλα όσα δεν μας αρέσουν, όλα όσα έχουμε κληρονομήσει γενετικά από τους προγόνους μας και δεν μας εξυπηρετούν από εδώ και πέρα.

Κάποιες φορές, βέβαια, ακόμη κι όταν έχουμε όλη την καλή διάθεση και πρόθεση να αναλάβουμε την ευθύνη της ζωής μας, οι υποσυνείδητές μας πεποιθήσεις είναι εκείνες που μας εμποδίζουν σε αυτό, με αποτέλεσμα απλά να αντιδρούμε στα γεγονότα αντί να δρούμε σύμφωνα με τα πιστεύω μας.

Η διαφορά του συνειδητού και του υποσυνείδητου νου έγκειται στο ότι οι πληροφορίες που είναι καταγεγραμμένες στον υποσυνείδητο νου, προέρχονται από όλα όσα έχουμε ζήσει εμείς οι ίδιοι, όλα όσα έχουμε κληρονομήσει μέσα από τους προγόνους μας, όλα όσα έχουμε φέρει από άλλες ενσαρκώσεις και πολλά από αυτά που πιστεύει το σύνολο της ανθρωπότητας.

Το γεγονός ότι πλέον μπορούμε να αναγνωρίσουμε και να μετασχηματίσουμε όλες τις υποσυνείδητες πεποιθήσεις που δεν χρειαζόμαστε και δεν μας βοηθούν στην εξέλιξη μας είναι πολύ ελπιδοφόρο, μιας και όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα λειτουργούν με την πραγματική τους δύναμη.

Η δυνατότητα που έχουμε να διδάσκουμε νέα γνώση, δημιουργώντας νέους υποδοχείς στα κύτταρα μας, γνώση που θα χρειαζόμασταν αμέτρητες ζωές για να αποκτήσουμε επιταχύνει κατά πολύ την εξέλιξη της ανθρωπότητας.

Όταν αναλαμβάνουμε την ευθύνη όσων λέμε, όσων πράττουμε και της ίδιας μας της ζωής, χωρίς να επιρρίπτουμε τις ευθύνες σε άλλους και στην μοίρα, τότε είμαστε πραγματικά συνδεδεμένοι με τη δύναμή μας και μπορούμε να δημιουργήσουμε όλα όσα θέλουμε και ονειρευόμαστε στη ζωή μας.

Κείμενο: Ιωάννα Μπακρατσά, Εκπαιδεύτρια και Σύμβουλος ThetaHealing®, Master και Certificate of Science της τεχνικής ThetaHealing®

ThetaCosmos

THETAHEALINGHELLAS.COM | Copyright © 2015| Webpass.gr

Top
Follow us: