Τα τελευταία δύο εκατομμύρια χρόνια ο εγκέφαλός μας βρίσκεται σε μια συνεχή εξέλιξη.

Μπορεί να μην χρειάζεται πια να βρισκόμαστε σε ένα συνεχή φόβο για τη ζωή μας απειλούμενοι από άγρια ζώα, τον τραχύ καιρό και τα δηλητηριώδη τρόφιμα, όμως ο εγκέφαλός μας διατηρεί πολλά από τα δεδομένα που χρειάζεται για να επιβιώσουμε.

Η βασική αυτή δομή υπάρχει ακόμα μέσα μας και το ένστικτο της επιβίωσης ενεργοποιείται κάθε φορά που το υποσυνείδητό μας αισθάνεται ότι απειλούμαστε.

Ο κόσμος μας έχει φυσικά εξελιχθεί πολύ τα τελευταία διακόσια χρόνια, με αποτέλεσμα τα ένστικτά μας να είναι πλέον αρκετά διαφορετικά και να επηρεάζονται περισσότερο από την ανθρώπινη παρέμβαση.

Δεν φοβόμαστε πλέον τα λιοντάρια, αλλά τα αυτοκίνητα που δεν σταματούν στο κόκκινο φανάρι.

Δεν είναι τα δηλητηριασμένα μούρα αυτά που μας απειλούν, αλλά οι τροφικές αλλεργίες από την υπερβολική χρήση φυτοφαρμάκων.

Το υποσυνείδητο μας είναι σχεδιασμένο ώστε να μας κρατάει ζωντανούς.

Έτσι λοιπόν μόλις νιώσει ότι μπαίνουμε σε μια κατάσταση έντασης, παράγει και τα αντίστοιχα χημικά για να μας προετοιμάσει να μπούμε σε κατάσταση πάλης ή φυγής.

Πολλά από όσα κάνουμε στη σημερινή εποχή, μπορεί να φαίνονται ακίνδυνα, αλλά έρχονται σε άμεση αντίφαση με τα ένστικτά μας, όπως για παράδειγμα τα ακραία αθλήματα, η οδήγηση σε υψηλές ταχύτητες και μια σειρά αντίστοιχων δραστηριοτήτων.

Έτσι λοιπόν, το κάθε τι που κάνουμε χρειάζεται να μπορούμε να αναγνωρίζουμε αν είναι ωφέλιμο για εμάς ή αν μας δημιουργεί περιττή υπερένταση.

Κείμενο: Ιωάννα Μπακρατσά, Εκπαιδεύτρια και Σύμβουλος ThetaHealing®, Master και Certificate of Science της τεχνικής ThetaHealing

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

ThetaCosmos

THETAHEALINGHELLAS.COM | Copyright © 2015| Webpass.gr

Top
Follow us: