Πως μπορούμε να κάνουμε αυτόν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλους μας, pos mporoume na kanoume auton ton kosmo ena kalitero meros gia olous

Πως μπορούμε να κάνουμε αυτόν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλους μας

Σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να αλλάξουμε τον κόσμο μας ξεκινάει από εμάς τους ίδιους. Το πως νιώθουμε, με ποιον τρόπο αντιδρούμε σε λόγια και γεγονότα, η επίκριση προς τον εαυτό μας και τους άλλους, ο θυμός, η μεταμέλεια για όσα κάναμε ή δεν κάναμε, ο φθόνος, η αδικία ή η μνησικακία που στοιβάζουμε μέσα μας, μας δυσκολεύουν να λειτουργήσουμε με τις αυθεντικές μας ποιότητες, που είναι η αγάπη και η καλοσύνη.

Πολλοί έχουμε πέσει στην παγίδα να «προσπαθούμε» να αλλάξουμε τα άτομα που μας περιβάλλουν, είτε αυτά είναι κοντινά ή όχι μέσα από συμβουλές και καθοδήγηση. Όμως ο πιο αποδοτικός τρόπος για να δημιουργήσουμε έναν κυματισμό που θα συμπαρασύρει κι άλλους είναι να μετασχηματιστούμε εμείς οι ίδιο και να γίνουμε το πρότυπο που θέλουμε να βλέπουμε γύρω μας.

Εάν μας ενοχλεί ένα κοντινό μας πρόσωπο για παράδειγμα, μπορούμε για αρχή να αναγνωρίσουμε τι είναι αυτό που νιώθουμε για αυτό το πρόσωπο, εάν είναι θυμός για κάτι μας μας έχει πει/κάνει ή εάν νιώθουμε ότι μας έχει αδικήσει με οποιονδήποτε τρόπο. Το επόμενο βήμα είναι να συλλογιστούμε εάν αυτό το πρότυπο το επαναλαμβάνουμε και με άλλα άτομα στη ζωή μας και τέλος να διαπιστώσουμε με ποιον θετικό τρόπο μας εξυπηρετεί αυτή η κατάσταση. Σε τι γινόμαστε καλύτεροι μέσα από αυτό;

Ο προορισμός μας είναι να μάθουμε και να εξελιχθούμε. Αν θα μάθουμε μέσα από ευκολίες ή δυσκολίες είναι κάτι που μπορούμε να επιλέξουμε εμείς οι ίδιοι. Η ιστορία μας έχει αποδείξει πολλές φορές ότι οι μεγαλύτερες αλλαγές μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα από την αγάπη και την καλοσύνη.

Τα σοφά λόγια της Μητέρας Τερέζας που λένε: «Να σκορπάτε αγάπη όπου πηγαίνετε. Ας μην έρχεται κανείς κοντά σας χωρίς να φεύγει πιο ευτυχισμένος!» είναι ένα από τα κλειδιά που μπορούν να αλλάξουν αυτόν τον κόσμο. Η αγάπη και η καλοσύνη είναι μεταδοτικές ενέργειες και μπορούν πραγματικά να μεταμορφώσουν έναν άνθρωπο.

Κείμενο: Ιωάννα Μπακρατσά, Εκπαιδεύτρια και Σύμβουλος ThetaHealing®, Master και Certificate of Science της Μεθόδου

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

ThetaCosmos Ο.Ε.

THETAHEALINGHELLAS.COM | Copyright © 2015| Webpass.gr

Top
Follow us:                  
error: Content is protected !!