Το σώμα μας είναι ένα «όχημα», το οποίο επιτελεί καθημερινά και αδιάκοπα λειτουργίες που είναι σημαντικές για την επιβίωσή μας. Στις μέρες μας είναι ευρέως γνωστό ότι όλα τα συστήματα του σώματός μας αλληλοεπιδρούν και συνδέονται μεταξύ τους. Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε αυτή τη συνέργεια με μια μουσική ορχήστρα, η οποία παίζει ένα τραγούδι και μόνο όταν όλα τα μέλη της είναι συντονισμένα και συγχρονισμένα το αποτέλεσμα είναι η πλήρης υγεία. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ολιστικές προσεγγίσεις πάνω σε θέματα υγείας γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς.

Για να μπορούμε να έχουμε μια ισορροπημένη σχέση με το σώμα μας χρειάζεται να γνωρίζουμε τις αντοχές του και να τηρούμε τα όριά του, να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες του και να του παρέχουμε όλα όσα μας ζητάει, είτε αυτό είναι τροφή, φροντίδα ή στοργή. Όμως επειδή η σύγχρονη ζωή μας θέλει καλούς σε όλα, πολυάσχολους και πολυμήχανους, πολλές φορές εξαντλούμε τις δυνατότητες και τις αντοχές του σώματός μας. Κι όταν το σώμα μας δεν μπορεί να ακολουθήσει αυτούς τους φρενήρεις ρυθμούς μας το δείχνει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Το μυστικό είναι να μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που το σώμα μας θέλει να μας πει.

Τελευταία υπάρχει μια τάση που μας παρακινεί να ξεπερνάμε τα όρια του σώματός μας προκειμένου να μπορέσουμε να υπερβούμε τον εαυτό μας. Μέσα από αυτή την προσέγγιση μπορούμε να διευρύνουμε τα όριά μας, όμως για να μην προκαλέσουμε ζημιά αντί για όφελος, χρειάζεται να έχουμε μεγάλη επίγνωση των δυνατοτήτων του σώματός μας κάθε στιγμή. Δεν είναι πάντοτε καλό να πιέζουμε τον εαυτό μας αν νιώθουμε ότι το σώμα μας δεν έχει τις αντίστοιχες αντοχές. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η απόδοσή του δεν είναι ίδια κάθε μέρα και χρειάζεται να το σεβαστούμε αυτό.

Είναι σημαντικό να ακούμε τα σημάδια που μας δίνει το σώμα μας. Είναι ο τρόπος του να μας επισημάνει ότι κάτι χρειάζεται να κάνουμε διαφορετικά. Πάνω απ’ όλα χρειάζεται να αγαπάμε τον εαυτό μας και να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για όσα κάνει το σώμα για εμάς. Το σώμα μας είναι σχεδιασμένο ώστε να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να μας κρατήσει ζωντανούς. Ας του προσφέρουμε λοιπόν όσα χρειάζεται για να παραμένουμε υγιής και γεμάτοι ζωτικότητα.

Κείμενο: Ιωάννα Μπακρατσά, Εκπαιδεύτρια και Σύμβουλος ThetaHealing®, Master και Certificate of Scienceτης τεχνικής ThetaHealing®

ThetaCosmos

THETAHEALINGHELLAS.COM | Copyright © 2015| Webpass.gr

Top
Follow us: