Η Βαϊάννα Στάιμπαλ είναι η ιδρύτρια της τεχνικής ThetaHealing®. Ξεκίνησε ως φυσιοπαθητικός, θεραπεύτρια μασάζ και διαισθητική θεραπεύτρια. Το 1995 διαγνώστηκε με μια σοβαρή ασθένεια.

Αφού η συμβατική και η εναλλακτική ιατρική δεν κατάφεραν να τη βοηθήσουν, η Βαϊάννα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μια απλή τεχνική που έλαβε διαισθητικά. Ενθουσιασμένη με την άμεση επίδραση αυτής της τεχνικής, την εισήγαγε με μεγάλη επιτυχία στους πελάτες της.

Πολλοί από αυτούς, της ζήτησαν να τους διδάξει όσα έκανε, προκειμένου να πετυχαίνουν γρήγορη θεραπεία. Έτσι αποφάσισε να συστηματοποιήσει την τεχνική και να την διδάξει σε όσους επιθυμούσαν να την μάθουν.

Η Βαϊάννα είναι επίσης καλλιτέχνης και συγγραφέας. Το εγγενές της χάρισμα και η συμπόνια για όσους βρίσκονται σε ανάγκη, δικαιωματικά την αναγάγουν σε διαισθητική θεραπεύτρια και μεγάλη δασκάλα. Έχει εκπαιδεύσει αμέτρητους δασκάλους και θεραπευτές σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Το όραμά της είναι η διάδοση αυτής της εξαιρετικής τεχνικής σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου δημιούργησε το Ινστιτούτο THInK®, με έδρα στη Μοντάνα της Αμερικής. Μετά τη ίδρυσή του, η διάδοση του ThetaHealing έγινε ακόμη πιο γρήγορη. Η ύπαρξη του Ινστιτούτου THInK διασφαλίζει την εγκυρότητα και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της τεχνικής ThetaHealing. Αποτελεί σήμα κατατεθέν της έγκυρης πιστοποίησης για τους θεραπευτές και εκπαιδευτές της τεχνικής ThetaHealing.